Swepress Hemmamarknad

Villkor

Swepress regler och villkor

Vid köp av annonser via internet gäller distanslagen. Observera att ångerrätt inte gäller då varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas. Om något fel skulle uppstå, till exempel om annonsen i tidningen inte har tillräckligt god teknisk kvalitet kontakta tidningens kundservice.
Tidningens ansvar är begränsat till högst annonskostnaden. För skada på grund av uteblivet eller felaktigt införande eller fördröjda annonssvar ansvaras inte. Tjänstens egenskaper, pris, betalningssätt samt övriga villkor framgår tydligt när du bokar.

• OBS! Här bokar du endast annonser som privatperson! Kontakta din tidning för att annonsera som företag.
• Webb- och i tidningsannonsen ska innehålla samma vara/varor.
• Annonser innehållande budskap om företag eller företagsliknande försäljning tillåts inte här utan hänvisas till tidningens företagsmarknad – kontakta tidningens kundservice.
• Till webbannons och i tidningsannons ska det vara en klar avsändare i form av telefonnummer eller e-postadress.
• Om något har blivit fel i din annons, hör snarast av dig till tidningens kundservice. Reklamationer ska göras senast sju dagar efter första införandet.
• Annonser som innehåller olagligheter, verkar stötande eller anses oseriösa raderas.
• Vår personal läser igenom alla annonser. Och vi förbehåller oss rätten att redigera eller formulera om annonser vid behov. Om din annons inte blir godkänd och därmed inte publicerad blir du informerad via mejl om vad som gäller för eventuell ombokning eller återbetalning.
• Du kan själv välja att plocka bort din annons på webben om du till exempel har sålt din vara redan efter första annonstillfället. Men någon återbetalning sker inte. Information om radering skickas vid annonsens godkännande.
Vi följer de normer och rekommendationer som är fastställda av Sveriges Tidningsutgivareförening (Tidningsutgivarna) och Föreningen Sveriges Tidskrifter.

Personuppgifter

När du lägger in en annons i någon av Östgöta Medias tidningar samtycker du till att Östgöta Media sparar ett fåtal uppgifter digitalt för att kunna upprätthålla en säker och trygg köp- och säljrelation med tillhörande tjänster. De uppgifter vi samlar in är webbläsare, e-postadress, namn, IP-adress, telefonnummer, betalningsinformation och den information som du anger i annonser och annonsformulär. Detta görs dels för administration av kunder, dels för information eller marknadsföring av tjänster levererade av tidningen.

För att göra din annonsering så effektiv som möjligt och nå ut till så många potentiella köpare som möjligt, kan informationen komma att delas med tidningen till exempel om du väljer att utnyttja sådana tjänster som erbjuds i samarbete med tidningen. Uppgifterna kan även komma att användas för att skicka ut anpassad information och erbjudanden om relaterade tjänster.

När du lägger in en annons medger du att tidningen sparar och kan komma att lämna ut dina personuppgifter till behöriga myndigheter som Polisen, Skatteverket med flera.
Det främsta syftet med att behandla dina personuppgifter är att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig som kund. Om du inte kan godta vår personuppgiftshantering eller våra andra villkor ber vi dig avstå från annonsering och att inte använda våra tjänster.

All insamlad information skyddas med säkerhetssystem och säkerhetsrutiner för att förhindra obehörig åtkomst och användning av uppgifter. Tidningen och hemmamarknad.swepress.se har förbundit sig att hantera informationen i enlighet med Personuppgiftslagen samt av tidningen och hemmamarknaden.swepress.se, uppsatta krav på säkerhet och sekretess.

Personuppgiftsansvarig är, på uppdrag av tidningen och hemmamarknaden.swepress.se, Östgöta Media AB org.556663-3045 med säte i Norrköping. Genom att skriva till: Östgöta Media AB, affärsområdeschef Christian Ingemarsson Stångågatan 46, 598 80 Vimmerby och anger de uppgifter du använt vid registrering eller korrespondens, kan du kostnadsfritt en gång per år, få veta vilka uppgifter hemmamarknaden.swepress.se, och tidningen har registrerat om dig och hur dessa används. Du kan när som helst skriftligen begära att uppgifter om dig korrigeras eller raderas om de är felaktiga.

Tidningen och hemmamarknad.swepress.se har rätt att ändra i dessa allmänna villkor utan att i förväg få ditt godkännande. Genom att fortsätta nyttja tidningens och annonstjänster efter att ändringen trätt i kraft godkänner du ändringen. Det är därför viktigt att du också regelbundet kontrollerar eventuella ändringar här.

Ansvar för annonsen:

Annonsören är alltid personligen ansvarig för vad som står i annonsen den bokat.

Betalsätt:

Tidningarna bestämmer enskilt vilka betalsätt de vill erbjuda. Mer information om det finns när du bokar din annons.

Annonsen:

Rubriken ska vara relevant och texten till annonsen ska beskriva varan. Annonstext får inte kopieras från befintliga annonser. Vi accepterar bara annonser på svenska.

Annonskategori:

Annonsen ska bokas under korrekt kategori. Vid granskning kan annonsen flyttas till lämplig kategori om den bedöms som felbokad.

Bild i annonsen:

Bilderna i tidningen och på www.hemmamarknad.swepress.se är skyddade enligt upphovsrättslagen. Fotograf måste anges om det är en yrkesfotograf som tagit din bild. Bilden ska då också godkännas för publicering av honom/henne. Bilder i annonsen skall vara relevanta för varan eller tjänsten du annonserar om. För fordon måste bilden föreställa fordonet i annonsen och samma bild får inte användas i mer än en annons samtidigt. Företagslogotyper får inte användas som bilder. Det är inte tillåtet att ta bilder från andra annonser, kataloger osv. utan annonsörens medgivande. Dessa är skyddade under upphovsrättslagen.

Kopior och förfalskningar:

Det är inte tillåtet att sälja någon form av varor som är piratkopior eller förfalskningar

Djur:

På Östgöta Medias tidningar införs inte annonser:

• Där man skänker bort djur, pris måste alltid anges. Vi godkänner inte annonser med formuleringar som: bortskänkes, en krona tassen eller liknande.
• Gällande uppstoppade djur.
• Där annonstexten innehåller överdrivna uppgifter eller vilseledande påståenden, och/eller uppmanar till sympatiköp eller spelar på känslor.
• Gällande djur som vid köp importeras till Sverige: Vi hänvisar till generella regler som veterinärer, anslutna till Sveriges Veterinärförbund, har. Vi har valt att tillämpa dessa som främst går ut på att undvika import av djur, främst från Medelhavsområdet. Skälet är att inte få in sjukdomar i landet vid import av djur från t ex EU/EFTA. (Sveriges Veterinärförbund, Svenska Djurskyddsföreningars Riksförbund SDR eller Statens Veterinärmedicinska Anstalt).

Överlåtelse av djur:

Östgöta Media följer rekommendationer från organisationerna Sverak (Sveriges Kattklubbars Riksförbund), SKK (Svenska Kennelklubben) och Sveriges Kaninavelsföreningars Riksförbund:

• Inte överlåta kattungar yngre än 12 veckor och alltid ta betalt.
Rekommenderat pris: minst 100 kr per katt.
• Inte överlåta hundvalpar yngre än 8 veckor och alltid ta betalt.
Rekommenderat pris: minst 500 kronor per hund.
• Inte överlåta kaninungar yngre än 7 veckor och alltid ta betalt.
Rekommenderat pris: minst 100 kr per kanin.

Djurens ålder bör nämnas i annonsen. Den symboliska summan är till för att minska risken för annonsören att få oseriösa svar och motverka djurplågeri.

Hundar:

Följande regler gäller vid annonsering om hundar:

• Vi inför ej annonser om varghundshybrider, korsning hund/varg (räknas till fjärde generationen).
• Vid förfrågan måste en hundannonsör kunna delge hundens registreringsnummer från Jordbruksverket. I de fall registrering ej hunnit ske, måste valpens mammas registreringsnummer kunna anges.

Kennlar:

Östgöta Media tar bort alla hänvisningar till kennlars webbadresser i annonserna, eftersom Hemmamarknaden är en marknad för privatpersoner.

Övriga djur:

Vid annonsering av rovdjur och/eller zoologiska djur som kräver tillstånd från jordbruksverket måste tillståndet (inklusive nummer) anges i annonsen. Läs mer om jordbruksverkets regler på:http://www.jordbruksverket.se

Djurfällor:

Östgöta Media tar inte in annonser om djurfällor eller dressyrhalsband då vi inte kan veta om det gäller en godkänd eller icke godkänd sådan.

Vapen:

Vid försäljning av licenspliktigt vapen måste det framgå i annonstexten att vapnet kräver licens. Replikor är inte tillåtna (historiska föremål föreställande vapen framtagna innan 1890 undantaget). Östgöta Media tillåter ej heller annonsering av soft air guns och startvapen. Luftpistoler/kolsyrevapen som liknar riktiga vapen är också otillåtna.

Olagliga varor:

• Stulna eller olagligt importerade varor.
• Olagliga vapen (t.ex. automatvapen, stiletter, batonger), ammunition, explosiva varor.
• Alkohol, droger, tobak, receptbelagda läkemedel.
• Vissa kemiska preparat (t.ex. kvicksilver).
• Människodelar.
• Chippade TV-Spel utan originalbios.
• Förfalskade mynt och sedlar.

Vi reserverar oss för att stoppa annonser med annat olagligt innehåll än ovan nämnda.